Ballet Fitness

Meld me direct aan

Ballet Fitness is overgewaaid (het zal ook niet anders) uit Amerika. Het is een populaire trainingsmethode waarin bewegingen uit Pilates, Yoga en klassiek en modern ballet worden gecombineerd. En het is super populair, want met deze workout krijg je gegarandeerd een slank en elegant lichaam zoals dat van een danser.

Deze ballet workout vond haar oorsprong al in 1959 dankzij de Duitse balletdanseres Lotte Berk. Na haar rugblessure bedacht ze een manier om haar dansroutine te combineren met haar rehabilitatie-oefeningen. Et voilá: Ballet Fitness was born. Deze workout transformeert een scala van fijne lessen zoals ballet, Pilates, yoga én cardio tot een heuse up tempo training waarbij de balletbarre gebruikt wordt om de balans te houden. Snelle en vloeiende bewegingen worden afgewisseld met de zogeheten isometrische bewegingen – hierbij houd je het lichaam stil en span je specifieke spiergroepen aan. Na elke reeks wordt er gestretcht voor het creëren van een flexibel, fit en elegant lichaam. Toch sta je niet alleen maar aan de barre, vaak wordt er ook gebruikt gemaakt van extra materialen zoals fitness elastieken, sliders en worden er oefeningen op de mat gedaan. Typisch aan deze training is de elegantie en de flexibiliteit waardoor Ballet Fitness dé ideale workout is om te combineren naast cardio en krachttraining.

Met deze workout creëer je het gestroomlijnde figuur van een danser: slanke gespierde armen, stevige billen, goed gevormde benen, sterke buikspieren en een verbeterde en elegante lichaamshouding.